U ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković“ u Bolu na Braču, u četvrtak 4. kolovoza 2016. u 21.30 otvorena je se izložba slika, crteža i skulptura Vaska Lipovca.
„Ljubav je bol, poručuje stara pjesma. Dodijelimo li toj preteškoj muci veliko početno slovo, dobit ćemo idealan slogan bračke malomišćanske arkadije. Da ljubav jest Bol, Vasko Lipovac dobro je znao. Toliko dobro da se tu ljubav trudio uzvratiti. Godine 1998. svojim je biciklistima naredio utrku skoro do same punte Zlatnoga rata. A onda je, zatravljen ljepotom prizora, u svoj likovni spomenar zamrznuo neke bolske vedute i kadrove. Osamnaest godina kasnije, evo ga natrag. De jure pokojan, a de facto i dalje umjetnički nespokojan, svojim djelima opet je tu i velikodušno nam nudi da još jednom uronimo u njegov jedinstveni svijet jednako istkan i od veselja i od sjete“ – piše Ivica Ivanišević u predgovoru izložbi.
Dvadesetak crteža nastalih u Bolu, jedinstvena slika Biciklista na bolskoj šetnici i dvadesetak radova inspiriranih morem i erotikom prepunit će Galeriju umjetnina „Branislav Dešković“.
Izložba ostaje otvorena do 24. listopada 2016.
Radno vrijeme Galerije je od 9 – 15 sati svakog dana osim ponedjeljka.